Title Image

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες,

Σας προσκαλούμε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής, που οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής και θα πραγματοποιηθεί στις 08-10 Μαρτίου 2024, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza.

Το Συνέδριο αυτό, που αναμένεται να παρακολουθήσουν 300 περίπου Επιστήμονες από την Ελλάδα, επικεντρώνεται στη συνεργασία όλων των συναφών ιατρικών ειδικοτήτων και επιστημών πάνω στις θεραπευτικές εξελίξεις, στις καινοτόμες πρακτικές και στις πολιτιστικές, νομικές, ηθικές και οικονομικές συνιστώσες της Αναπαραγωγής και Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στη χώρα μας. Ο συνδυασμός όλων αυτών οδηγεί στην υλοποίηση με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του στόχου των υπογόνιμων ζευγαριών για τεκνοποίηση αλλά και αποτυπώνει τις κοινωνικές ανάγκες στους θεσμικούς φορείς της πολιτικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπογεννητικότητας.

Μαζί με την αλλαγή του τρόπου ζωής, που αφορά την άσκηση, την υγιεινή διατροφή και την ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων στη σύγχρονη απαιτητική κοινωνία, οι νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις και ιδιαίτερα οι καινοτόμες εφαρμογές της έρευνας στο πεδίο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, οδηγούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής οριοθετώντας την ως απαραίτητη προϋπόθεση, όσων προσδοκούν και προσβλέπουν στην εμπειρία της γονεϊκότητας, εφαρμόζοντας την διαχρονική Ιπποκρατική ρήση «κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν».

Στοχεύει παράλληλα στην ανάδειξη των καινοτομιών στην έρευνα και στην κλινική πράξη αναδεικνύοντας το μάχιμο ιατρικό δυναμικό της χώρας μας όπου μαζί με όλες τις σύγχρονες υποδομές δημιουργεί ένα αξιοζήλευτο περιβάλλον για τους ασθενείς που ζούν ή επισκέπτονται την Ελλάδα για θέματα της υγείας τους.

Στο πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, που αποτελείται από Στρογγυλές Τράπεζες, Διαλέξεις, Workshops και Ελεύθερες Ανακοινώσεις, έχουν κληθεί να συμμετέχουν διακεκριμένοι Ξένοι και Έλληνες Επιστήμονες, διεθνούς φήμης, που θα αναπτύξουν τις νεότερες τεχνικές και προκλήσεις στην Αναπαραγωγική Ιατρική.

Η προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΑΙ ήταν και θα είναι πάντα στις δράσεις της να συμπεριλαμβάνει όλα τα επιστημονικά πεδία και τους επιστήμονες καθώς και όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς /ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στο επιστήμη της ανθρώπινης αναπαραγωγής αλλά και των αρμοδίων Αρχών και Υπουργείων που καθορίζουν τις κανονιστικές και πολιτικές συνιστώσες των θεμάτων. Με τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή όλων σας θα συμβάλουμε ώστε να διατηρηθεί άσβεστη η δάδα της συνεργασίας που οδηγεί στη επιτυχία των στόχων μας.

Ελπίζουμε ότι, η σύμπραξη όλων μας, θα βοηθήσει στις κατακτήσεις της Ιατρικής του σήμερα, δημιουργούντας την επιστημονική υποχρέωση να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση των προκλήσεων του μέλλοντος.

Περιμένοντας να σας καλωσορίσουμε στο Συνέδριό μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι η παρουσία σας, θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της ΕΕΑΙ